1.1 Ime izobraževalnega programa: ŽIVILEC
1.2 Naziv poklicne izobrazbe: živilec/živilka
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom , da:
Dijak bo ob zaključku izobraževanja:
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Oznaka |
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Ustno |
Pisno |
Izdelek oz. storitev |
Drugo |
P1 |
Slovenščina |
x |
x |
|
|
P2 |
Matematika |
x |
x |
|
|
P3 |
Tuji jezik |
x |
x |
|
|
P4 |
Umetnost |
|
|
x |
|
P5 |
Naravoslovje |
x |
|
|
|
P6 |
Družboslovje |
x |
|
|
|
P7 |
Športna vzgoja |
|
|
|
praktične naloge |
M1 |
IKT in osnove poslovnega komuniciranja |
|
|
x |
|
M2 |
Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja |
|
|
x |
|
M3 |
Osnove podjetništva in prodaje |
|
|
x |
|
M4 |
Osnove živilstva |
|
|
x |
|
M5 |
Osnove biotehnologije s prehrano |
|
|
x |
|
M6 |
Gotove jedi |
|
|
x |
|
M7 |
Testeninarstvo |
|
|
x |
|
M8 |
Predelava žit |
|
|
x |
|
M9 |
Predelava sadja in zelenjave |
|
|
x |
|
M10 |
Izdelava brezalkoholnih pijač |
|
|
x |
|
M11 |
Pivovarstvo |
|
|
x |
|
M12 |
Vinarstvo |
|
|
x |
|
M13 |
Žganjarstvo |
|
|
x |
|
M14 |
Izdelava delikates |
|
|
x |
|
M15 |
Oljarstvo |
|
|
x |
|
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika izvedbenega kurikula šole, so opravili vse obveznosti interesnih dejavnosti in praktičnega usposabljanja z delom oziroma napredujejo po sklepu programskega učiteljskega zbora.
Za dijake z individualnimi učnimi pogodbami je za napredovanje iz drugega v tretji letnik pogoj opravljanje vmesnega preizkusa.
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak pridobiti pozitivno oceno pri:
Poleg tega mora opraviti:
-