Poleg splošnih ciljev izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijaki), da:
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Obvezni načini ocenjevanja znanja |
Slovenščina |
pisno in ustno |
Matematika |
pisno in ustno |
Tuji jezik |
pisno in ustno |
Umetnost |
ustno |
Naravoslovje |
ustno |
Družboslovje |
ustno |
Športna vzgoja |
praktične naloge |
IKT in osnove poslovnega komuniciranja |
ustno,vaje, delovna poročila, izdelek oz. storitev ali projektno delo |
Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja |
|
Osnove podjetništva in prodaja |
|
Osnove živilstva |
|
Osnove biotehnologije s prehrano |
|
Osnovne vrste kruha in pekovskega peciva |
|
Posebne vrste kruha in pekovskega peciva |
|
Zahtevni pekovski izdelki |
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh strokovnih modulov in splošnoizobraževalnih predmetov letnika izvedbenega kurikula šole, opravili vse interesne dejavnosti in obveznosti praktičnega usposabljanja z delom oziroma napredujejo po sklepu programskega učiteljskega zbora.
Za dijake z individualno učno pogodbo je pogoj za napredovanje iz drugega v tretji letnik opravljanje vmesnega preizkusa.
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti:
Poleg tega mora opraviti:
Zaključni izpit obsega:
Izobraževalni program omogoča pridobitev naslednjih nacionalnih poklicnih kvalifikacij:
Nacionalno poklicno kvalifikacijo Izdelovalec/ Izdelovalka osnovnih vrst kruha pridobi, kdor je uspešno zaključil strokovne module:
Oznaka |
Strokovni modul |
Vsebinski sklopi |
Število kreditnih točk |
M4 |
Osnove živilstva |
odgovorno ravnanje živilca |
2 |
M6 |
Osnovne vrste kruha in pekovskega peciva |
vsi sklopi |
9 |
Nacionalno poklicno kvalifikacijo Izdelovalec/ Izdelovalka pekovskega peciva pridobi, kdor je uspešno zaključil strokovne module:
Oznaka |
Strokovni modul |
Vsebinski sklopi |
Število kreditnih točk |
M4 |
Osnove živilstva |
odgovorno ravnanje živilca |
2 |
M6 |
Osnovne vrste kruha in pekovskega peciva |
vsi sklopi |
9 |
M7 |
Posebne vrste kruha in pekovskega peciva |
vsi sklopi |
11 |
M8 |
Zahtevni pekovski izdelki |
vsi sklopi |
12 |